Logo stal de blokhoeve

Kinderen kunnen veel meer van pony’s leren dan alleen paardrijden. En je leert het meeste van je ‘eigen’ pony: kinderen bouwen een hechte band op met de pony. Deze emotionele band, gebaseerd op rust en onvoorwaardelijke acceptatie, vormt de basis van onze aanpak. Deze basis is nodig om te komen tot ontwikkeling.

Je kunt veel meer van pony’s leren dan alleen paardrijden

Voor ieder kind een eigen pony: dat is waar ‘Ponyleerkacht’ voor staat. Onze aanpak is ontstaan vanuit de unieke kracht van pony’s om kinderen te laten groeien: sociaal-emotioneel én rij-technisch. Al begrijpen wij natuurlijk heel goed, dat dit laatste (paardrijden) hetgeen is wat uw dochter of zoon het liefste doet. Uw kind komt bij ons om alles over pony’s te leren én te leren paardrijden.

Ponyleerkracht is er voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. Onze lessen zijn opgebouwd vanuit een duidelijke leerlijn en bestaat uit verschillende fases: groom, ruiter en trainer. Kinderen groeien stapsgewijs toe naar hun “eigen pony”.

Ponyleerkracht is ontstaan door mijn zoontjes Willem en Daan. Want elke keer als ik met hen op onze stal (Stal de Blokhoeve) loop dan zie ik dat zij, door de omgang met de pony’s, spelenderwijs belangrijke lessen over zelfvertrouwen, binding, grenzen aangeven en balans mee krijgen. Waardevolle vaardigheden in deze turbulente maatschappij vol met (digitale) invloeden en veranderende verhoudingen. Ik gun het ieder kind om op te groeien met een ‘eigen’ pony.


Monique van Hal, initiatiefneemster Ponyleerkracht

Onze aanpak

Meer info

Wilt u meer weten over Ponyleerkracht en of onze aanpak past bij uw zoon of dochter? We vertellen u hier graag meer over!